Διάσωση 70 Προσφύγων και Μεταναστών στο Λιμάνι της Καλαμάτας


Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν 70 πρόσφυγες και μετανάστες, περιλαμβάνοντας 21 παιδιά (14 αγόρια και 7 κορίτσια) και 11 γυναίκες, ύστερα από επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού που πραγματοποιήθηκε ανοιχτά της Κορώνης.

Οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω του 112. Στην επιχείρηση συμμετείχε και το φορτηγό πλοίο «ARGO 1» σημαίας Παναμά, το οποίο είχε αναχωρήσει την Τρίτη 24/9 από την Αλικαρνασσό με προορισμό την Ιταλία. Το κόστος μεταφοράς τους υπολογίζεται από 6.000 έως 8.000 ευρώ.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές, που τους παρείχαν τα απαραίτητα για τις πρώτες ώρες διαμονής τους στο χώρο των αποθηκών.

Τέσσερα άτομα, ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, από το Αφγανιστάν και το Ιράν, συνελήφθησαν από τους λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν στον χώρο για μερικές ημέρες, μέχρι να αποφασιστεί η μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας.

Πηγή: newsbeast.gr