Διαμαρτυρία δικηγόρων κατά της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη στην Αθήνα


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και στοχευμένες αποχές λόγω της εφαρμογής του «νέου» δικαστικού χάρτη. Στις 1 Οκτωβρίου 2024, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα θα διακοπεί η λειτουργία όλων των δικαστηρίων από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.μ.

Στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται ως αντίδραση στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα λόγω του νέου δικαστικού χάρτη. Ειδικότερα, καλούνται οι δικηγόροι σε μαζική συμμετοχή, ώστε να αποτυπωθεί η αντίθεση του κλάδου.

Επιπλέον, θα γίνει στοχευμένη αποχή από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου 2024 για υποθέσεις ανακοπών, εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων, καθώς και από εκδικάσεις όλων των υποθέσεων στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το Δ.Σ. του Συνασπισμού θα παραστεί επίσης σε εκδήλωση στις 3 Οκτωβρίου 2024 στην Παλαιά Βουλή, όπου θα διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση. Ως μέρος των προσπαθειών του, θα διοργανωθεί συνέντευξη Τύπου και θα δημιουργηθεί βίντεο για την προβολή των προβλημάτων που προκαλεί η εφαρμογή του νέου χάρτη.

Πηγή: newsbeast.gr