Διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος για τη συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο


Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, οι οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη συναυλία μνήμης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, με εισιτήριο 15 ευρώ. Οι γονείς αναρωτιούνται για τον λόγο που απαιτείται η πληρωμή και αν το ποσό θα έχει κάποια συγκεκριμένη χρήση. Η κατάσταση έχει εξελιχθεί δικαστικά, με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα να υποβάλλονται.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι ο κύριος στόχος όλων είναι η δικαίωση και η πραγματική δικαιοσύνη, και όχι η επιφανειακή αντίληψη της. Αφού επισήμανε ότι στα Τέμπη συνέβη ένα έγκλημα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις διαφωνίες μεταξύ των οικογενειών σχετικά με τη διοργάνωση της συναυλίας.

Η Σμαρώ Οικού, αδερφή ενός από τα θύματα, από την πλευρά της, δήλωσε πως οι σχέσεις μεταξύ των συγγενών είναι καλές και ότι συμφωνεί με τον κύριο Μαρακάκη στην αναγνώριση της δύσκολης κατάστασης για τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους. Παράλληλα, εξήγησε πως ο σύλλογος, υπό την εκπροσώπηση της Μαρίας, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη νομική υποστήριξη των οικογενειών χωρίς να περιμένουν την ολοκλήρωση της δικογραφίας.

Η κ. Οικού αναγνώρισε ότι οι αμοιβές των ξένων δικηγόρων είναι εξαιρετικά υψηλές, κάτι που οδήγησε στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί το αντίτιμο της συναυλίας ως μέσο χρηματοδότησης του συλλόγου, προκειμένου να καλυφθούν οι νομικές ανάγκες που απαιτούνται.

Ο κ. Μαρακάκης, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η συναυλία ξεφεύγει από τον πραγματικό σκοπό του σωματείου και γίνεται κερδοσκοπική, εντείνοντας τη διχόνοια μέσα στην κοινότητα των συγγενών. Αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που υπήρξαν για τη χρήση φωτογραφιών των θυμάτων χωρίς τη συναίνεση όλων των οικογενειών και την επιθυμία κάποιων για έναν πιο συντονισμένο αγώνα.

Πηγή: newsbeast.gr