Διακοπή Κυκλοφορίας στο Κέντρο της Αθήνας λόγω του 28ου Ποδηλατικού Γύρου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή την Κυριακή το πρωί στο Κέντρο της Αθήνας λόγω του 28ου Ποδηλατικού Γύρου της πόλης. Οι περιορισμοί για την κυκλοφορία θα ισχύσουν από τις 7:00 έως τις 13:00, με σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας, απαγόρευση στάθμευσης και στάσης των οχημάτων. Οι δρόμοι που θα κλείσουν περιλαμβάνουν:

– Σταδίου, τμήμα από Αμερικής έως Λεωφ. Βασ. Γεωργίου και οι καθέτοι αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
– Πλ. Συντάγματος.
– Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής.
– Βασ. Γεωργίου Α΄, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής.

Από τις 08:00 έως τις 13:00, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν επίσης:

– Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος και στις καθέτους.
– Λεωφ. Συγγρού, συγκεκριμένα τμήματα της, σε ρεύματα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Αμαλίας και Λεωφ. Ποσειδώνος.
– Χατζηχρήστου, Αθ. Διάκου και πολλές άλλες οδούς και λεωφόρους.

Η Τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να αποφύγουν τις εν λόγω οδούς κατά τα καθορισμένα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδρομές 10, 5 και 2,5 χιλιομέτρων, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την World Athletics. Επιπλέον, θα υπάρξει αλλαγή στα δρομολόγια της Γραμμής 6 του Τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» από τις 7 το πρωί έως την ολοκλήρωση του Ποδηλατικού Γύρου, με τερματική στάση τη στάση «ΦΙΞ».

Επιπρόσθετα, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί το 8ο Kallithea Night Run στην Καλλιθέα, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Πηγή: newsbeast.gr