Δεκατέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται από δηλητηρίαση στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου λόγω διαρροής αερίου


Συνολικά 14 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μετά από δηλητηρίαση που προκλήθηκε από διαρροή αερίου στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου Φλώρινας. Ένας άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπως δήλωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έχουν μεταφερθεί 9 άτομα, ενώ 4 νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Όλοι οι ασθενείς αναμένεται να πάρουν εξιτήριο εντός της ημέρας. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, 53 ετών, έχει συλληφθεί και του έχει σχηματιστεί δικογραφία για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Για το συμβάν, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου, Παύλος Σαρηγιαννίδης. Όπως ανέφερε, «η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ έφτασαν άμεσα στο σημείο». Πέντε άτομα παρουσίασαν αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα εντός του ξενοδοχείου, και η Πυροσβεστική θα φέρει πραγματογνώμονα για να εξετάσει την κατάσταση.

«Το ξενοδοχείο είχε ανακαινιστεί και λειτουργούσε κανονικά για δύο μήνες. Οι ηλικίες των επισκεπτών κυμαίνονταν από 30 έως 55 ετών και υπήρχαν διαφορετικές παρέες. Η πρώτη κλήση προς την αστυνομία έγινε στις 2:30 τη νύχτα, όταν άνθρωποι που βρίσκονταν στο μπαλκόνι άκουσαν φωνές από το δίπλα δωμάτιο», πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιαννίδης. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό, και ο κ. Σαρηγιαννίδης σημείωσε πως δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια των γεγονότων.

Πηγή: newsbeast.gr