Δεύτερη ευκαιρία για καλοκαίρι με ανέβασμα της θερμοκρασίας στα τέλη Σεπτεμβρίου


Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, με τις θερμοκρασίες να αναμένονται υψηλές για την εποχή. Ο καιρός των επόμενων ημερών θα έχει στην πλειοψηφία του διάσπαρτες ηλιοφάνειες, με περιορισμένες βροχές κατά τοπικά. Υπολογίζεται ότι ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τα μέσα της εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα είναι περισσότερο καλοκαιρινές παρά φθινοπωρινές.

Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με άνοδο που αναμένεται να συνεχιστεί στη διάρκεια της εβδομάδας, φτάνοντας τους 5-6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει την επίδραση του υποτροπικού αεροχείμαρρου που φέρνει θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, με τις τιμές να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Η πρόγνωση για τις προσεχείς ημέρες περιλαμβάνει τον καιρό για αύριο, Τετάρτη. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο, θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και ίσως μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες και οι θερμοκρασίες αναμένονται να φτάσουν τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις που αναφέρονται στην τρέχουσα κατάσταση του καιρού. Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται από τις τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Πηγή: newsbeast.gr