Αθήνα Πρωταθλήτρια Θερμοκρασίας στην Ευρώπη για το Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα έχει αρκετή ζέστη, αφού η θερμοκρασία στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει τους 31-32 βαθμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, η Αθήνα έχει πιθανότητες να είναι την Κυριακή 29/9 η πιο ζεστή πόλη στην Ευρώπη, με μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως η Ρώμη (22-23°), η Μαδρίτη (19-20°), η Σόφια (15-16°), το Βερολίνο (14-15°), το Παρίσι (12-13°), το Λονδίνο (11-12°) και το Όσλο (9-10°).

Ωστόσο, από τη Δευτέρα, ο καιρός θα αλλάξει δραματικά καθώς ένα «βαλκανικό μέτωπο» θα διέρχεται από τη χώρα, ρίχνοντας τη θερμοκρασία κατά περίπου 7 βαθμούς. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι η θερμοκρασία θα πέσει από τους 32-33°C του Σαββάτου στους 24-26°C της Δευτέρας, με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Αναμένονται λοιπόν σημαντικές μεταβολές στον καιρό τις επόμενες ημέρες, με την πτώση της θερμοκρασίας και τους ισχυρούς ανέμους να είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της νέας περιόδου.

Πηγή: newsbeast.gr