Ασφάλεια στους Σιδηροδρόμους Θίγεται από Περιστατικό Εισόδου Προαστιακού σε Γραμμή Μετρό


Ένα σοβαρό περιστατικό ασφαλείας σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν συρμός του προαστιακού εισήλθε σε γραμμή του Μετρό στην περιοχή Δούκισσας Πλακεντίας. Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του περιστατικού σε δηλώσεις του στο realfm. Όπως ανέφερε, το συμβάν συνέβη 500 μέτρα πριν από την είσοδο στη σήραγγα και ήταν αποτέλεσμα λάθους του σταθμάρχη, ο οποίος έχει ήδη απομακρυνθεί από την υπηρεσία. Ο κ. Τερεζάκης επισήμανε επίσης ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτεινές ενδείξεις που προειδοποιούσαν για την είσοδο στη γραμμή του Μετρό.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τις αιτίες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Η διαδικασία αναγνώρισης ευθυνών γίνεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ το προσωπικό που εμπλέκεται έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η εταιρεία επισημαίνει ότι ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και ότι εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή: newsbeast.gr