Αρχή φθινοπώρου με σημαντική πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους


Αναμένονται έντονες καιρικές αλλαγές από το βράδυ της Δευτέρας, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου, καθώς και ισχυρές ριπές ανέμου. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα υποστεί δραστική πτώση, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προέβλεψε ότι από το βράδυ της Δευτέρας θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι έντονα φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα, ο μετεωρολογικός σταθμός meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί για ενισχυμένο βορειοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει από το απόγευμα της Κυριακής.

Όσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών, την Δευτέρα 30/09 θα παρατηρηθούν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά έως 9 μποφόρ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στις 1 Οκτωβρίου, η πρόγνωση προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά, φτάνοντας τους 22-27 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Από την Πέμπτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανότητα βροχών, ενώ θα υπάρξουν και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότια στα δυτικά, με θερμοκρασία που θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή, θα υπάρξουν σποραδικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, με γενικά αίθριο καιρό σε άλλες περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr