Αποβολές μαθητών στην Πάτρα λόγω χρήσης κινητών στο σχολείο


Δύο μαθητές από την Πάτρα αποβλήθηκαν με ποινή δύο ημερών καθώς χρησιμοποίησαν το κινητό τους εν ώρα μαθήματος. Το περιστατικό αναφέρθηκε από δύο συμμαθητές τους, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή τους από την τάξη και στη συνέχεια από το σχολείο.

Ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου μίλησε στην εκπομπή «Live News» και περιέγραψε πώς συνέβη το γεγονός. Εξήγησε: «Μίλησα με ένα παιδί στην τάξη και μου είπε “θάρρος ή αλήθεια”. Παίζαμε. Και είπα θάρρος. Εκείνος μου είπε: “Έχεις το θάρρος να με βγάλεις μια φωτογραφία;”. Είπα “ναι” και τον έβγαλα». Στη συνέχεια, ζήτησε από τον συμμαθητή του αν μπορεί να ανεβάσει τη φωτογραφία για πέντε ημέρες.

Η καθηγήτρια του μαθητή εντόπισε τη φωτογραφία την επόμενη μέρα στο λογαριασμό του στο TikTok. Η μητέρα του παιδιού δήλωσε: «Δεν είναι βίντεο, είναι μια φωτογραφία. Δεν δείχνει κάτι περίεργο». Σε ανάλογες δηλώσεις, άλλες μητέρες τόνισαν πως οι καθηγητές έχουν επισημάνει την ακαμψία τους σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο.

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, μαθητές καταγγέλλουν ότι συνεχίζουν να δημοσιεύουν βίντεο στους κοινωνικούς ιστότοπους από τις σχολικές αίθουσες. Κάποιοι αναφέρουν ότι ανεβάζουν περιεχόμενο για λίγο και το σβήνουν, ενώ άλλοι το διατηρούν στα κινητά τους για προσωπική χρήση.

Πηγή: newsbeast.gr