Απότομη Επικείμενη Κακοκαιρία με Πτώση Θερμοκρασίας και Ισχυρούς Ανέμους


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής 29/9, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ, με περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Στερεά, η Εύβοια, η περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με τη θερμοκρασία να κάνει «βουτιά» έως και 10 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα υπάρξουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Η κατάσταση θα βελτιωθεί το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σχετικά με τους ανέμους, αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και, από το απόγευμα, θα κυριαρχήσουν βορειοδυτικοί ανέμοι 6 με 8 μποφόρ, που τοπικά θα φτάσουν έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και στα βόρεια ηπειρωτικά από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, με πτώση από το απόγευμα στα βόρεια.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, και από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 οι οποίοι σταδιακά θα φτάσουν έως 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ποικίλες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία και οι άνεμοι θα συνεχίσουν την τάση τους, επηρεάζοντας το κλίμα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr