Απολύσεις στη Meta λόγω κατάχρησης εταιρικών πιστώσεων γευμάτων


Η Meta ανακοίνωσε πρόσφατα την απόλυση περίπου δύο δωδεκάδων υπαλλήλων από το Λος Άντζελες που κατηγορούνται για κατάχρηση πιστώσεων εταιρικών γευμάτων. Αντί να χρησιμοποιούν τα κουπόνια τους για φαγητό, πολλοί υπάλληλοι αγόραζαν προϊόντα όπως απορρυπαντικά πλυντηρίου, ποτήρια κρασιού και επιθέματα ακμής. Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρείας, καθώς η Meta προχωρά σε περικοπές σε πολλούς τομείς προκειμένου να ευθυγραμμίσει τους πόρους της με τους στρατηγικούς της στόχους.

Για τους εργαζόμενους σε μικρότερα γραφεία που δε διαθέτουν υπηρεσίες εστίασης, η Meta παρέχει κουπόνια γεύματος ύψους 20 δολαρίων για πρωινό και 25 δολαρίων για γεύματα, ώστε να μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Η είδηση των πρόσφατων απολύσεων συνδυάζεται με μια σειρά άλλων αναδιαρθρώσεων, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τις επιχειρηματικές της στρατηγικές.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Tracy Clayton, δήλωσε ότι “μερικές ομάδες της Meta πραγματοποιούν αλλαγές για να διασφαλίσουν ότι οι πόροι είναι ευθυγραμμισμένοι με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους”. Οι περικοπές περιλάμβαναν τις ομάδες του Instagram, WhatsApp, Facebook και Reality Labs, ενώ η Jane Manchun Wong, μια ερευνήτρια ασφαλείας γνωστή για τις προβλέψεις της αναφορικά με νέα χαρακτηριστικά των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ανάμεσα στους απολυμένους.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Meta είχε ανακοινώσει για τη διάμεση συνολική ετήσια αποζημίωση των υπαλλήλων της, εκτός του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η οποία φθάνει τα 379.050 δολάρια. Οι πρόσφατες απολύσεις έρχονται σε μία περίοδο όπου η εταιρεία προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις που σχετίζονται με τις μειωμένες αποδόσεις και την στασιμότητα στην ανάπτυξη χρηστών, μια κατάσταση που ο Ζούκερμπεργκ είχε χαρακτηρίσει ως «έτος αποτελεσματικότητας».

Η Meta είχε ήδη προχωρήσει σε απολύσεις που ξεπερνούν τις 20.000 προσωπικών, ως μέρος μιας στρατηγικής που στοχεύει στην αναγέννηση του οργανισμού και την επανεξέταση των δραστηριοτήτων της στο σύνολό τους. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει αύξηση σχεδόν 80% σε σύγκριση με πέρυσι.

Πηγή: newsbeast.gr