Αποχαιρετώντας τον Μίμη Πλέσσα ένα αιώνιο κεφάλαιο της μουσικής Ελλάδας


Με συγκίνηση αποχαιρετά η Φίνος Φιλμ τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν φτάσει τα 100 του χρόνια. Σε ένα επετειακό βίντεο, παρουσιάζει τη σπουδαία καριέρα του και τη μουσική κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, ανακοίνωσε το θάνατο του Μίμη Πλέσσα με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στο Χ, όπου και ανέφερε: «Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ…».

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, το 1965, ο Μίμης Πλέσσας είχε γράψει σε προσωπική του επιστολή προς τον Φίνο: «Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος». Ήταν άνθρωπος με πλούσια συναισθηματική ζωή, που παρά τις δυσκολίες, πάντα έβρισκε την ομορφιά στη μουσική και στην τέχνη.

Η κληρονομιά του περιλαμβάνει έργα που κατέκτησαν τις καρδιές του κοινού, όπως η μουσική για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» το 1967, με την οποία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι σίγουρο ότι οι μελωδίες του θα συνεχίσουν να ζουν και να εμπνέουν, καθιστώντας τον αιώνιο στη μνήμη μας.

Αντίο, αγαπητέ μαέστρο. Πηγή: newsbeast.gr