Αποχαιρετώντας τον Χρήστο Χατζητάκη τον πρωτοπόρο της ενόργανης γυμναστικής στην Ελλάδα


Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Χατζητάκης, σε ηλικία 91 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ). Ο Χατζητάκης θεωρείται ο πρώτος διδάσκαλος της ενόργανης γυμναστικής ανδρών στην Ελλάδα, έχοντας ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Υπό την καθοδήγησή του, αναδείχθηκαν πολλοί πρωταθλητές της χώρας, καθώς και προπονητές που μετέφεραν τη γνώση τους στις επόμενες γενιές.

Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη διδασκαλία της ενόργανης γυμναστικής και στην ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης, η οποία υπήρξε η βάση για τα σημερινά ΤΕΦΑΑ. Ο Χατζητάκης υπήρξε πρότυπο για τους μαθητές του, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στο άθλημα και την εκπαίδευση.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος, ο οποίος έχει γράψει τη δική του σημαντική ιστορία στον τομέα της γυμναστικής. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:15, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newsbeast.gr