Αποχαιρετώντας την Αλέκα Τουμαζάτου η σπουδαία ελληνίδα ηθοποιός


Η Αλέκα Τουμαζάτου, η οποία είχε σημαντική παρουσία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Γεννημένη απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη, υπηρέτησε το θέατρο για σειρά ετών και υπήρξε εκλεκτό μέλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η πορεία της στον καλλιτεχνικό τομέα περιλαμβάνει συνεργασίες με αρκετούς σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες και συμμετοχή σε κορυφαίες παραστάσεις. Αξιοσημείωτες παραγωγές της περιλαμβάνουν: “Τρωάδες” του Ευριπίδη, “Πλούτος” και “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, “Γέρμα” του Λόρκα, “Μήδεια” του Ανούιγ, καθώς και “Οθέλλος” και “Γυάλινος κόσμος” του Ουίλιαμς.

Η Αλέκα Τουμαζάτου είχε συμμετοχή και στον κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε σε ταινίες όπως “Η ζωή του Γ. Ρίτσου”, “Άγγελος”, και “Το τελευταίο στοίχημα”. Στο εξωτερικό, συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις σε θέατρα του Παρισιού, όπως το Theatre International και το Theatre de l’Epee de Bois. Στην Ελλάδα, εργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης (Κ. Κουν), καθώς και με πολλά άλλα θέατρα και θιάσους.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του Σπύρου Μπιμπίλα στα social media. Η απώλειά της αφήνει ένα κενό στον καλλιτεχνικό χώρο, αναγνωρίζοντας τη σημαντική της συμβολή στη θεατρική και κινηματογραφική τέχνη.

Πηγή: newsbeast.gr