Απάτη μέσω διαδικτύου με θύμα άνδρα που πίστεψε σε υποσχέσεις γάμου και κερδών


Ένας άνδρας έπεσε θύμα απάτης από μία επιτήδεια γυναίκα που του υποσχέθηκε κέρδη από επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα του πούλησε όνειρα για γάμο και οικογένεια. Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και αποκάλυψε πώς ξεκίνησε η γνωριμία του με την άγνωστη, η οποία ισχυριζόταν ότι ήταν χορεύτρια από τη Βρετανία.

«Την γνώρισα μέσω ‘TikTok’. Μου συστήθηκε ως χορεύτρια και την αποδέχτηκα. Είχαμε καθημερινή επικοινωνία για ενάμιση χρόνο. Μιλάγαμε μόνο με μηνύματα. Τρώγαμε πάντα μαζί, ακούγαμε μουσική μαζί. Ήθελε να κάνουμε παιδιά. Μου έλεγε ‘μου λείπεις, σε θέλω’», ανέφερε αρχικά το θύμα.

Η κατάσταση εξελίχθηκε όταν ο άνδρας πείστηκε να επενδύσει χρήματα σε μία πλατφόρμα που υποσχόταν υψηλά επιτόκια. Ξεκίνησε με μικρές επενδύσεις, αλλά η κατάσταση γρήγορα κλιμακώθηκε, με τη συνολική επένδυση να φτάνει περίπου τα 20.000 ευρώ. Επεσήμανε ότι συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για απάτη όταν ήρθε σε επαφή με άλλον εξαπατημένο, και όταν επιχείρησε να αναλάβει τα χρήματά του, η γυναίκα τον μπλόκαρε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο είχαν πραγματοποιήσει ελάχιστες βίντεο κλήσεις, στις οποίες η οπτική επαφή δεν ήταν καλή, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες του θύματος. Σημείωσε ότι χρειάστηκε να αλλάξει τις τραπεζικές του κάρτες, καθώς οι πληροφορίες του ήταν αποθηκευμένες στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούσαν.

Πηγή: newsbeast.gr