Απαρχές και Προβλήματα Υγειονομικών Υποδομών στο Ηρώδειο


Ο Ηλίας Πολιτάκης, ο προσωπικός γιατρός της Μαρινέλλας, είχε δημοσιοποιήσει το 2018 μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις υποδομές του Ηρωδείου, επισημαίνοντας την ακαταλληλότητά τους για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η καταγγελία αυτή εκδόθηκε κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας όπου ο Πολιτάκης επιχείρησε να παρέμβει για να σώσει μια γυναίκα που είχε υποστεί ανακοπή.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός είχε αναφέρει ότι το φορείο που υπήρχε στον χώρο ήταν ακατάλληλο, καθώς δεν διέθετε στηρίγματα ασφαλείας και ειδικές ζώνες για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών. Επίσης, είχε επισημάνει ότι ο χώρος που έχει οριστεί ως ιατρείο βρίσκεται στο υπόγειο, με περιορισμένη πρόσβαση, ενώ το «ιατρείο» δεν διαθέτει βασικό ιατρικό εξοπλισμό, όπως απινιδωτή, που είναι απαραίτητος σε τέτοιες καταστάσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε για το θέμα στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, τονίζοντας ότι το κράτος παραχωρεί το Ηρώδειο σε ιδιώτες παραγωγούς για τις δικές τους εκδηλώσεις. Ανέφερε ότι είναι ευθύνη των ιδιωτών να διασφαλίσουν την παρουσία του κατάλληλου προσωπικού για θέματα υγείας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. «Το κράτος παραχωρεί τα μνημεία σε ιδιώτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών της παράστασης», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr