Αντιπαράθεση γύρω από την πρόσληψη υπαλλήλου για τον έλεγχο του φωτισμού και της ασφάλειας στην Περιφέρεια Ηπείρου


Ανατροπή έχει προκαλέσει στα κοινωνικά δίκτυα η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την πρόσληψη ενός ατόμου που θα έχει την ευθύνη να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά, με αποδοχές που αγγίζουν τις 37.000 ευρώ για δύο χρόνια. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξήγησε τη συγκεκριμένη απόφαση σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Καχριμάνης ανέφερε ότι η εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας ανέλαβε την ευθύνη να βρει τον κατάλληλο συνεργάτη. Από το συνολικό ποσό των 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα 15.000 ετησίως είναι το μεικτό ποσό που θα φορολογηθεί από την εταιρεία, συνεπώς το ποσό που θα καταβληθεί είναι λιγότερο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης αυτού του ατόμου, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το βοηθητικό προσωπικό που υπήρχε αποχώρησε λόγω σύνταξης και ότι το πρόγραμμα «55-67» δεν βρίσκεται πλέον σε εφαρμογή. «Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα», δήλωσε. Σημείωσε επίσης την ανάγκη ασφάλειας του κτηρίου, επισημαίνοντας ότι, «κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια», και πως δε διαθέτει κανέναν άλλο υπάλληλο που να ασχολείται με τη φύλαξη.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η περιφέρεια προσπαθεί να προγραμματίσει τη συνέχιση του προγράμματος πρόσληψης ηλικιωμένων, καθώς «είχαμε υπαλλήλους που πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν, έχουμε πολύ λίγο κόσμο». Στα σχόλια των υπαλλήλων της Περιφέρειας, που αναρωτήθηκαν αν τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κάτι πιο χρήσιμο, ο Καχριμάνης αντέτεινε ότι «πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».

Πηγή: newsbeast.gr