Αντικατάσταση Λυόμενων Σχολείων στον Δήμο Θεσσαλονίκης με Δημόσια Χρηματοδότηση


Η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης προχωρά στην αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων που κατασκευάστηκαν μετά τον σεισμό του 1978, μετά την έγκριση κονδυλίων ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών. Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε την είδηση κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι το θέμα για την αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων, τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα για τη στέγαση μαθητών και εκπαιδευτικών, συζητήθηκε για πρώτη φορά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν διαρκείς επαφές στην Αθήνα, ενώ πλέον το θέμα της έγκρισης των χρημάτων περνά στα χέρια του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου ο δήμος να μπορέσει να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Επιπλέον, ο κ. Αγγελούδης κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να υποδείξει χώρους κατάλληλους για την προσωρινή μετεστέγαση των μαθητών και μαθητριών μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων σχολείων.

Πηγή: newsbeast.gr