Άνοδος της Θερμοκρασίας Αναμένονται Αλλαγές στον Καιρό από Κυριακή


Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται τις προσεχείς ημέρες λόγω θερμών αερίων μαζών που θα προέλθουν από την Αφρική. Την Παρασκευή (27/09) και το Σάββατο (28/09), οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει γρήγορα, καθώς από την Κυριακή (29/09) προβλέπεται η είσοδος ενός ψυχρού μετώπου από τα βόρεια, το οποίο θα οδηγήσει σε πτώση της θερμοκρασίας και σε φαινόμενα κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου πέντε βαθμούς, επιστρέφοντας σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30°C σε πολλές περιοχές την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο ίδιος προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού με το ψυχρό μέτωπο που θα περάσει την Κυριακή από τα βόρεια, προκαλώντας φαινόμενα κυρίως στα βορειοανατολικά την Δευτέρα.

Πηγή: newsbeast.gr