Ανησυχία για την ασφάλεια στα σχολεία της Θεσσαλονίκης μετά από πτώση σοβάδων


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι της αίθουσας ενός σχολείου, του 3ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια μαθήματος. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς οι μαθητές που καθόντουσαν στα συγκεκριμένα θρανία απουσίαζαν εκείνη την ώρα.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι τον περασμένο Αύγουστο ο δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διαχωρισμό σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες, αλλά τα προβλήματα αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Μάλιστα, σημειώνεται ότι η απόφαση για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Λυκείου στο ίδιο σχολικό συγκρότημα λήφθηκε παρά τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων υποδομής.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν εντατικούς ελέγχους σε όλες τις σχολικές μονάδες, εστιάζοντας σε πτυχές όπως η στατική επάρκεια, ο προσεισμικός έλεγχος, οι έξοδοι διαφυγής, η πυρασφάλεια, και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών για να καλυφθούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Πηγή: newsbeast.gr