Ανατροπή βυτιοφόρου στη λεωφόρο Σχιστού προκαλεί εκκένωση και μεταφορά μεταναστών για προληπτικούς λόγους


Λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου στη λεωφόρο Σχιστού, δόθηκε εντολή για εκκένωση της δομής του Σχιστού ως προληπτικό μέτρο. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κατόπιν αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, αποφάσισε να μεταφερθούν οι κάτοικοι στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού.

Δύο λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. κατευθύνονται προς το σημείο, ενώ αναμένονται επίσης δύο λεωφορεία του ΟΣΥ. Ήδη 40 άτομα μπορεί ήδη να κατευθύνονται προς το πάρκο με τα πόδια. Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στη δομή μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης της ασφάλειας.

Από την ανατροπή του βυτιοφόρου δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο σημειώθηκε διαρροή υγραερίου. Για λόγους ασφαλείας, πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και η ανάγκη μετάγγισης του υγρού καλύπτεται από όχημα της εταιρείας στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο.

Εξαιτίας του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, από τις λεωφόρους Σχιστού και Παλάσκα, καθώς και από Σχιστού και Λαμπράκη.

Πηγή: newsbeast.gr