Αναστάτωση σε Δημοτικό Σχολείο Χαλκιδικής λόγω Υποχρεωτικής Μεταφοράς Μαθήτριας


Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, όταν η διευθύντρια ανακοίνωσε σε γονέα 10χρονης μαθήτριας ότι η κόρη του θα πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Σύμφωνα με την διευθύντρια, το κορίτσι δεν μπορούσε να συνεχίσει να φοιτά στο τοπικό δημοτικό για να αποφευχθεί η δημιουργία δεύτερου τμήματος, λόγω των νέων μέτρων του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η 10χρονη τώρα πρέπει να μετακινηθεί σε σχολείο σε διπλανό χωριό, το οποίο απέχει αρκετά χιλιόμετρα, και δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς. Ο πατέρας της κοπέλας κατήγγειλε στο halkidikinews ότι η κόρη του τρόμαξε και έκλαψε κατά τη διάρκεια της αναγγελίας. «Για να την ηρεμήσουμε και να μην είναι και άλλοι γονείς ανήσυχοι, αναγκαστήκαμε να φύγουμε από εκεί», ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πλέον αναγκάζεται να αφήνει τη δουλειά του κάθε πρωί για να πηγαίνει την κόρη του σχολείο, το οποίο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά στην Πορταριά. «Το να στείλω το παιδί μου με λεωφορείο δεν είναι επιλογή. Ποιος γονέας θα άφηνε ένα 10χρονο παιδί να ταξιδεύει μόνο του, χωρίς συνοδό; Ζητώ το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο του χωριού ή να εξασφαλιστεί η μεταφορά του με ευθύνη του κράτους. Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε ο πατέρας.

Πηγή: newsbeast.gr