Αναστάτωση από ομαδική τροφική δηλητηρίαση φοιτητών στο Καρπενήσι


Ένα σοβαρό περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης ερευνούν οι υγειονομικές αρχές στο Καρπενήσι, όπου 30 φοιτητές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμετού και διάρροιας. Οι φοιτητές, μέλη της Γεωπονικής Σχολής, επιχείρησαν να παραστούν σε συνέδριο και ταξίδεψαν από την Αθήνα τη Δευτέρα.

Η κατάσταση εξελίχθηκε όταν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, μία κοπέλα παρουσίασε συμπτώματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, αρκετοί άλλοι φοιτητές αλλά και συνοδοί εμφάνισαν αντίστοιχα προβλήματα. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου νοσηλεύτηκαν 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και του υπεύθυνου της εκδρομής. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς πήραν εξιτήριο, ωστόσο ένα άτομο εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται στη διαδικασία διερεύνησης της αιτίας της δηλητηρίασης, καθώς δεν έχει προσδιοριστεί το συγκεκριμένο μικρόβιο που προκάλεσε τα συμπτώματα. Μητέρα μιας εκ των φοιτητριών που αρρώστησε μίλησε για την κατάσταση της κόρης της στην εκπομπή Live News. Περιέγραψε πως η κόρη της, που αρχικά ήταν καλά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Καρπενήσι, κατέρρευσε ξαφνικά. Ανέφερε ότι το παιδί της παρουσίασε εμετούς και πυρετό, ενώ οι γιατροί δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το μικρόβιο που την επηρέασε.

Πηγή: newsbeast.gr