Αναμένονται Ξηροί Βοριάδες και Χαμηλές Θερμοκρασίες την Εβδομάδα που Έρχεται


Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με βοριάδες και απουσία βροχών. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από το Open, από την Τετάρτη οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7, και τοπικά έως και 8 μποφόρ. Οι ριπές του βοριά στις νοτιότερες περιοχές της Κρήτης αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 8-9 μποφόρ.

Ο κ. Μαρουσάκης εξήγησε πως αυτές οι συνθήκες θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα ξηρή ατμόσφαιρα, με την έλλειψη βροχοπτώσεων να διαρκεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, θα γίνει μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη, γεγονός που θα προκαλέσει χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι οποίες θα είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος εκφράζει την ελπίδα ότι προς το τέλος του μήνα, στο τελευταίο 10ήμερο, θα μπορέσει να σπάσει αυτός ο αντικυκλώνας και θα υπάρξουν βροχές ξανά. Όσον αφορά τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου, δήλωσε: «Θα δούμε αν κι αυτή η καλοκαιρία μπορεί να διαρκέσει. Είναι δύσκολο να παραμείνει ο αντικυκλώνας μέχρι τότε χωρίς να μας επηρεάσει κάποιο σύστημα κακοκαιρίας».

Πηγή: newsbeast.gr