Αναμένονται Μεγάλες Αλλαγές στον Καιρό με Πτώση Θερμοκρασίας και Καταιγίδες


Αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό από την επόμενη εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου, συνοδευόμενη από βροχές και καταιγίδες. Έτσι, τη Δευτέρα, η κακοκαιρία θα πλήξει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, και βαθμιαία τις Σποράδες και το Ανατολικό Αιγαίο.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, στην ανάρτησή του, αναφέρει ότι από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με μικρή πιθανότητα στις ορεινές περιοχές για όμβρους την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αναμένονται να φθάσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, θα φτάσουν τους 31 με 32 βαθμούς.

Την Κυριακή, αρχικά, θα υπάρχει σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από το μεσημέρι, η κατάσταση θα αλλάξει, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα βορειοδυτικά και σταδιακά σε όλα τα βόρεια τμήματα. Οι βόρειοι άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο, με κίνδυνο έντονων φαινομένων στην περιοχή της Θράκης και το βόρειο Αιγαίο.

Πηγή: newsbeast.gr