Αναμένονται Ισχυρές Βροχές και Θυελλώδεις Άνεμοι με Σημαντική Πτώση Θερμοκρασίας


Από την Κυριακή, η ΕΜΥ ανακοίνωσε μια σημαντική επιδείνωση του καιρού, με έκτακτο δελτίο που εφιστά την προσοχή για τις επόμενες ημέρες.

Αναμένονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Αυτοί οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ θα επηρεάσουν και περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα Κύθηρα και η Κρήτη. Προβλέπεται ότι οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η θερμοκρασία θα υποστεί σημαντική πτώση, με μείωση 6 έως 8 βαθμών Κελσίου. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ τη Δευτέρα όλη η χώρα θα επηρεαστεί. Ενδεικτικά, τη Δευτέρα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα οι δείκτες θα κυμανθούν μεταξύ 24 και 25 βαθμών Κελσίου.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα της Κυριακής έως νωρίς τη Δευτέρα.

Πηγή: newsbeast.gr