Αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με επιδείνωση από το Πέμπτη στην Ελλάδα


Ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα, με την θερμοκρασία να ξεκινά από χαμηλές τιμές το πρωί προς τα βόρεια και στη συνέχεια να φτάνει κοντά στους 25 με 26 βαθμούς. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα κοπάσουν σταδιακά, ενώ δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς την Παρασκευή.

Σημαντική κακοκαιρία προβλέπεται από την Πέμπτη, με έμφαση στα δυτικά τμήματα, όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ιδιαίτερα, αναμένεται οργανωμένη κακοκαιρία που θα φέρει βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από την Ιταλία. Το σύστημα αυτό θα εξελιχθεί αργά, με ανησυχία για τη δυτική Ελλάδα, όπου πιθανόν να σημειωθούν μεγάλοι όγκοι βροχής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από την Πέμπτη έως την Κυριακή μπορεί να καταγραφεί συνολικός όγκος βροχής που θα ξεπεράσει τους 150 τόνους το στρέμμα, κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα. Αντίθετα, πιο ανατολικά, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και νοτιοδυτικούς, θα αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στη Θεσσαλία, υπολογίζεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Μακεδονία και Θράκη από 11 έως 24 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 17 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν σε γενικές γραμμές βόρειοι και βορειοδυτικοί με περιοδική εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει περιστασιακές βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ασταθείς.

Πηγή: newsbeast.gr