Αναμένονται Χειμερινές Συνθήκες με Πτώση Θερμοκρασίας και Βροχές στην Ελλάδα


Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι την Πέμπτη αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό, με πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς και ισχυρούς βόρειους ανέμους. Ειδικότερα, οι βόρειοι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατούν νοτιάδες με την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση, με περιοχές στη βόρεια Ελλάδα να αναμένονται κοντά στο μηδέν, ενώ οι μεγάλες πόλεις θα χρειαστούν ελαφριά ρούχα το βράδυ.

Ο ψυχρός αέρας, που θα εισέλθει στη χώρα μέσω Ουκρανίας και Τουρκίας, θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις βροχές, οι οποίες θα είναι πιο έντονες κυρίως στη δυτική Ελλάδα κατά το Σαββατοκύριακο. Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας δεν αποκλείει, μάλιστα, την πιθανότητα για πρόσκαιρες νιφάδες χιονιού σε πολύ ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι αέριες μάζες που θα επικρατήσουν την Παρασκευή θα είναι 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή και έως 8 °C σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις κανονικές, γεγονός που αναμένεται να ισχύει μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr