Αναμένονται Αλλαγές στον Καιρό με Άνοδο της Θερμοκρασίας και Καταιγίδες στην Κεντρική Ευρώπη


Αλλαγές στον καιρό αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, αναφέρει ότι έρχεται εμποδιστής αντικυκλώνας, ο οποίος θα περιορίσει την κίνηση των καιρικών συστημάτων από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία βροχοπτώσεων από τις αρχές του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 23/9, στο Ιόνιο θα παρουσιάσει αραιές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, αλλά θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά, προκαλώντας πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την πρόγνωση για την Τρίτη 24/9, στο Ιόνιο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φθάνοντας τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 25/9 περιλαμβάνει αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Προβλέπεται και πάλι περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με θερμοκρασίες θα σημειώσουν μια μικρή άνοδο.

Στην Αττική, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πιθανές τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες αναμένονται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr