Αναμενόμενοι ισχυροί άνεμοι και αίθριος καιρός για το τριήμερο των εορτών της 28ης Οκτωβρίου


Η ΕΜΥ προειδοποιεί για την επικείμενη κακοκαιρία, καθώς οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Παράλληλα, ο καιρός για σήμερα, Τετάρτη 23/10, προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με αυξημένες νεφώσεις μόνο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και θα κυλήσει χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα είναι κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24-25 βαθμών Κελσίου. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επίσης μετεωρολόγος, επισημαίνει ότι το βράδυ και το πρωί θα επικρατήσει ψύχρα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πέμπτη 24/10, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά έως 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, κυμαινόμενες στους 21-26 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή 25/10, αναμένονται αραιές νεφώσεις, με περισσότερη πυκνότητα σε περιοχές όπως η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ξανά από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας και πάλι τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο 26/10, θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, αλλά με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές.

Την Κυριακή 27/10, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά και από βόρειες στα ανατολικά με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: newsbeast.gr