Αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές το επόμενο διάστημα


Αναμένεται σημαντική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Ο υδράργυρος θα δείξει υψηλότερες τιμές τις επόμενες ημέρες, αλλά προς το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, θα υπάρξει εναλλαγή νεφώσεων με περιόδους ηλιοφάνειας, ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος.

Σήμερα, παρά την ηλιοφάνεια, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση. Στη Δυτική Μακεδονία, αναμένονται θερμοκρασίες μεταξύ 7 και 21 βαθμών Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, και στην Πελοπόννησο από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε κάποιες περιοχές.

Οι άνεμοι αναμένονται βόρειοι βορειοανατολικοί, φτάνοντας τα 5 μποφόρ στα ανατολικά, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στις διάφορες περιοχές της χώρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο υψηλές τιμές στην υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολύδας επισημαίνει ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει προς το τέλος της εβδομάδας, παραμένοντας κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Αν και η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες μπορεί να φέρει βροχές σε κάποιες περιοχές, οι δυτικές περιοχές της χώρας φαίνεται να είναι αυτές που θα είναι πιο ευνοημένες.

Πηγή: newsbeast.gr