Αναμένεται Πτώση Θερμοκρασίας και Τοπικές Βροχές την Κυριακή 13 Οκτωβρίου


Η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί σήμερα, Κυριακή 13/10, με την εμφάνιση ασθενών τοπικών βροχών σε αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, πνέοντας από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, φθάνοντας τοπικά μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην ανατολική χώρα, οι νεφώσεις θα είναι αραιές αλλά σε κάποιες περιοχές θα είναι πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχών μέχρι το μεσημέρι.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ο καιρός θα περιλαμβάνει αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές, με την κατάσταση να βελτιώνεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε 3 με 4 μποφόρ και θα είναι ασθενείς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί βορειοδυτικοί, φθάνοντας τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειους βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στην βόρεια Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, φθάνοντας τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, φτάνοντας τους 28 βαθμούς τοπικά στην Κρήτη.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, φθάνοντας μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι καλός με αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι κατά κύριο λόγο αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, φτάνοντας μέχρι 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη αναμένεται να έχει λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, με θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr