Ανακοίνωση της ΕΜΥ για την Επικαιροποίηση του Δελτίου Καιρού και τις Βροχές στην Ελλάδα


Η ΕΜΥ εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την επιδείνωση του καιρού, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Υπηρεσίας, μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή και έχουν επηρεάσει την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, με ειδοποίηση που στάλθηκε μέσω του 112.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κολυδάς εξηγεί ότι δεν έχουν υπάρξει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό δελτίο που εκδόθηκε στις 3/10. Όσον αφορά την πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, οι περιοχές που θα υποστούν τις πιο έντονες βροχές και καταιγίδες είναι η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο μετεωρολόγος προσδιορίζει πως το Σάββατο θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου μέχρι το απόγευμα, ενώ από το πρωί έως το βράδυ οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας αναμένονται με καταιγίδες.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί, ιδίως στις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, η ΕΜΥ θα επανεκδίδει τις προγνώσεις ανά δωδεκάωρο, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες μέσω των τακτικών και έκτακτων δελτίων καιρού στην ιστοσελίδα της (http://emy.gr).

Πηγή: newsbeast.gr