Αναχώρηση της Χαράς Κιοσσέ Μια Σημαντική Φωνή στη Δημοσιογραφία και την Τέχνη


Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Χαρά Κιοσσέ υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα της δημοσιογραφίας, ειδικότερα στο χώρο της Αρχαιολογίας και της τέχνης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και γρήγορα κατάφερε να λάμψει μέσα από τα κείμενα και τα άρθρα της, κυρίως στο «Βήμα», όπου εργάστηκε για σχεδόν πενήντα χρόνια. Μέσα από το ρεπορτάζ της, ανέδειξε σημαντικά ζητήματα όπως οι ανασκαφές, οι εκθέσεις και η επιστροφή αρχαιοτήτων, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η Χαρά Κιοσσέ ήταν στενή συνεργάτης και φίλη του Χρήστου Λαμπράκη, συμμετέχοντας ενεργά στο όραμά του για τη δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ήταν μέλος του κλειστού και έμπιστου κύκλου φίλων του, των οποίων την άποψη εκτιμούσε. Η φιλία της με την οικογένεια Λαμπράκη, ιδίως με την αδελφή του, Λένα Σαββίδη, παρέμεινε ισχυρή έως το τέλος της ζωής της.

Η Χαρά Κιοσσέ είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων-Pierce College. Δυστυχώς, η ζωή της έφτασε στο τέλος της και η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, στις 11.30.

Πηγή: newsbeast.gr