Αλτρουισμός και Ελπίδα από μια Δωρεά Οργάνων στη Λέσβο


Μια 53χρονη γυναίκα από τη Λέσβο, που διαγνώστηκε με σοβαρό εγκεφαλικό και κατέληξε, έδωσε τη δυνατότητα σε άλλους ανθρώπους να συνεχίσουν τη ζωή τους μέσω της δωρεάς οργάνων. Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, Ευθύμιος Ζιώγας, ανέφερε ότι ήταν μια υγιής γυναίκα, η οποία δυστυχώς είχε μια πολύ άσχημη εξέλιξη.

Μετά την επιβεβαίωση του κλινικού θανάτου, ο σύζυγός της πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά της, θέλοντας να διασφαλίσει ότι η σύζυγός του θα ζήσει μέσα από άλλους. Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία λήψης και τα όργανα, όπως οι νεφροί, το ήπαρ και η καρδιά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η ιατρική κοινότητα της Μυτιλήνης έχει δείξει επανειλημμένα τη δέσμευσή της στην προσφορά οργάνων, με το συγκεκριμένο νοσοκομείο να έχει ανταποκριθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις δωρεάς. Ο κ. Ζιώγας ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι ακόμα και οι συνάδελφοί του που δεν είχαν βάρδια ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ανάγκη για την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης και αποστολής των οργάνων, προσφέροντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Πηγή: newsbeast.gr