Αλλαγή του Καιρού την Παρασκευή με Έκτακτο Δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


Αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό την Παρασκευή, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προγραμματίζει την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης λόγω της κακοκαιρίας Κασσάνδρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά, η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας θα περάσει βόρεια της χώρας, χωρίς να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις. Αναμένεται μια τυπική φθινοπωρινή μεταβολή, καθώς θα διέλθει ένα ψυχρό μέτωπο που θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος θα δεχτούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά και, τη νύχτα, η Βορειοδυτική Πελοπόννησος. Επιπλέον, το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικά φαινόμενα στη δυτική Θεσσαλία, με πρόγνωση για έντονα φαινόμενα και στην Ανατολική Μακεδονία.

Η ενημέρωση για τα ύψη βροχής αναμένεται να παραπέμψει σε πορτοκαλί χρωματικό κώδικα, υποδεικνύοντας την ανάγκη για την έκδοση του έκτακτου δελτίου από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πηγή: newsbeast.gr