Αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες μέρες

Ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή και αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Ο παρουσιαστής καιρού του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, προέβλεψε ότι η ζέστη θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο από το Σάββατο θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, με τους ανέμους να στραφούν σε βοριάδες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η καλή καιρός αυτών των ημερών οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που κινείται προς την περιοχή της Ιταλίας. Το σύστημα αυτό επηρεάζει τα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, μεταφέροντας πιο θερμές αέριες μάζες και ταυτόχρονα κάποια ποσότητα αφρικανικής σκόνης. Ωστόσο, από το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στη βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα.

Ακολουθεί μια αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Παρασκευή 11-10-2024: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 27-32 βαθμούς Κελσίου στις διάφορες περιοχές.

Σάββατο 12-10-2024: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές με περιοδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24-31 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχή.

Κυριακή 13-10-2024: Αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γενικά αίθριος καιρός σε άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση και θα προσεγγίσει κανονικές τιμές για την εποχή.

Δευτέρα 14-10-2024: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σταθερή.

Τρίτη 15-10-2024: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα είναι αρκετά ενισχυμένοι.

Πηγή: newsbeast.gr