Αλλαγή καιρού με δραστική πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα


Καλοκαιρινός καιρός θα επικρατήσει έως το βράδυ της Κυριακής, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 34 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο, από τη Δευτέρα, οι συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν δραστικά. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Για παράδειγμα, στην Αττική, θα περάσουμε από τους 33 στους 25 βαθμούς και στη Βοιωτία από τους 34 στους 24 βαθμούς.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι το ψυχρό μέτωπο που θα επηρεάσει τη χώρα μας είναι υπεύθυνο για αυτή την πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή το βράδυ θα φέρουν επικίνδυνες καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Επιπλέον, ασυνήθιστα ισχυροί βοριάδες μπορεί να φτάσουν τα 8 μποφόρ και στα δύο πελάγη. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Βαρδάρης θα είναι αρκετά δυνατός.

Η εβδομάδα ξεκινά με την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικότερα τμήματα, με την ένταση να υποχωρεί από το απόγευμα. Στις Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα θα υπάρξουν τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες, κυρίως το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές του country θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 6-8 μποφόρ.

Αναμένονται σχεδόν αίθριες συνθήκες το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, αν και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν αυξημένες, φτάνοντας τους 31-34 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές. Οι νυχτερινές και πρωινές ώρες θα φέρουν περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός, με πιθανές τοπικές βροχές στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με μέτρια ένταση.

Πηγή: newsbeast.gr