Αλλαγές στον καιρό με βροχές στα βορειοδυτικά τις επόμενες μέρες

Ο καιρός αναμένεται να διαφοροποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με τους ανέμους να εξασθενούν και να αποκτούν νότιες κατευθύνσεις. Παράλληλα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά, όπου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δήλωσε:

«ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ – ΑΝΟΜΒΡΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ. Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σάββατο θα παρατηρηθούν περισσότερα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, πιθανώς και τοπικά έντονα στα βορειοδυτικά. Οι ΒΔ άνεμοι θα εξασθενίσουν από την Τρίτη και θα στραφούν σε νότιους από την Τετάρτη με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

  • Τρίτη 01/10: Γενικά αίθριος καιρός με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22-27 βαθμών Κελσίου.
  • Τετάρτη 02/10: Γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στο Ιόνιο το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασίες 22-28 βαθμούς Κελσίου.
  • Πέμπτη 03/10: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-6 μποφόρ με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
  • Παρασκευή 04/10: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Άνεμοι νότιοι 4-7 μποφόρ και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.
  • Σάββατο 05/10: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες, με πιθανές έντονες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-6 μποφόρ και θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: newsbeast.gr