Αλλαγές στον Καιρό με Κορύφωση Θερμού Κύματος και Βροχές τις Επόμενες Ημέρες


Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται η κορύφωση του θερμού κύματος του Οκτωβρίου, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε υψηλές τιμές για την εποχή. Οι καλοκαιρινές συνθήκες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, οπότε θα αρχίσει να αλλάζει ο καιρός, με κυριότερη την Κυριακή όπου προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί ότι η ήπια καιρός οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας που κινείται ανατολικά, μεταφέροντας θερμές αέριες μάζες, αλλά και αφρικανική σκόνη. Έτσι, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν αύριο, φτάνοντας στους 30-32 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα νότια.

Από το Σάββατο, η κατάσταση θα αλλάξει με την έλευση διαταραχής από τα βόρεια, προκαλώντας μπουρίνια στη βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα. Από αύριο το βράδυ και κυρίως το Σάββατο, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ οι βοριάδες θα ενισχυθούν κατακόρυφα, οδηγώντας σε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο, λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα παρατηρηθούν κυρίως στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα, από όπου θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού. Οι άνεμοι θα φυσήξουν από νότιες διευθύνσεις και θα μετατραπούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την θερμοκρασία να υποχωρεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Την Κυριακή, οι βροχές θα περιοριστούν και ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σχεδόν σε όλη τη χώρα, με την θερμοκρασία να υποχωρεί και να επανέρχεται κοντά στις κανονικές τιμές.

Πηγή: newsbeast.gr