Αλλαγές στον Καιρό με Ερχομό Χειμωνιάτικων Συνθηκών


Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος σημειώνει ότι θα υπάρξει ένα αυξανόμενο ψυχρό μέτωπο που θα οδηγήσει σε νέο τύπο καιρού, συνήθως αναμενόμενο τον Νοέμβριο. Ο “ΩΜΕΓΑ” εμποδιστής, ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων, κλείνει τον δρόμο στις κακοκαιρίες και αναγκάζει αυτές να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια.

Με την έναρξη του φθινοπώρου, ο καιρός φαίνεται να διατηρεί μια ασυνήθιστη θερμοκρασία και να μην ακολουθεί τους γνώριμους ρυθμούς των προηγούμενων ετών. Ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής προκαλεί την πτώση της θερμοκρασίας και έναν ενισχυμένο βόρειο άνεμο στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με το κρύο να γίνεται αισθητό περισσότερο τη νύχτα και το πρωί. Επίσης, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα προσπαθήσει να αναιρέσει τον αντικυκλώνα, επηρεάζοντας πιθανά τη δυτική Ελλάδα με βροχές.

Η κατάσταση απαιτεί παρακολούθηση, διότι αν το χαμηλό καταφέρει να αποδιοργανώσει τον αντικυκλώνα, υπάρχει πιθανότητα να φτάσει στη χώρα μας με μεγάλη ενέργεια και υδρατμούς. Οι ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες αυτές μπορεί κατά περίπτωση να αποκτήσουν τροπικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με την αλληλεπίδραση που θα έχουν με τις θερμές θάλασσες.

Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, προσθέτει ότι η επικείμενη αλλαγή του καιρού θα είναι πρόσκαιρη και θα εντοπιστεί κυρίως στη δυτική Ελλάδα, καθώς ο υποτροπικός αεροχείμαρρος από τις ακτές της Αφρικής θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα της περιοχής μας.

Πηγή: newsbeast.gr