Αλλαγές στον Καιρό με Έντονες Βροχές και Θυελλώδεις Ανέμους στη Χώρα


Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, 29/9, παρατηρείται σημαντική αλλαγή στον καιρό. Η θερμοκρασία έχει μειωθεί αισθητά και οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις, με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους να φτάνουν τοπικά μέχρι τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο, τον Θερμαϊκό, τις Σποράδες και την περιοχή των Κυθήρων. Στα βόρεια, οι θερμοκρασίες δεν αναμένονται να ξεπεράσουν τους 20 με 23 βαθμούς, ενώ βροχές και καταιγίδες καλύπτουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Σήμερα, Δευτέρα 30/9, η πρόγνωση είναι ότι στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανές σποραδικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα επικρατούν με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 6 με 7 μποφόρ, και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στη Μακεδονία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στη Θράκη οι αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες θα παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένονται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με θερμοκρασίες από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, o καιρός θα παραμείνει αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις, με τη δυνατότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Αύριο, Τρίτη 1/10, η γενική πρόγνωση είναι για αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή αύξηση της θερμοκρασίας. Θα φτάσει το μέγιστο 22 με 24 βαθμούς στα βόρεια και 24 με 26 στα υπόλοιπα, με ορισμένες περιοχές να φτάνουν έως τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 2/10, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Από το απόγευμα, αναμένονται νεφώσεις στο Ιόνιο.

Πηγή: newsbeast.gr