Αλλαγές στον καιρό και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες


Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αλλαγές τις επόμενες ημέρες, καθώς οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν και θα ευθυγραμμίζονται με την εποχή. Ωστόσο, οι φθινοπωρινές βροχές αναμένεται να καθυστερήσουν, με τον παρουσιαστή καιρού του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, να δηλώνει ότι αυτές φαίνεται να αναβάλλονται για το τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, η πτώση του υδραργύρου είναι μία σαφής ένδειξη των αλλαγών που έρχονται. Ο ίδιος δημοσίευσε πίνακα με τις αναμενόμενες θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές, προσδιορίζοντας ότι για να έχει κάποιος μια ακριβή εικόνα των θερμοκρασιών τη νύχτα και το πρωί μπορεί να αφαιρέσει 9 βαθμούς από τις αναγραφόμενες τιμές.

Στην εκάστοτε πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες, τη Παρασκευή θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία, ενώ γενικά αίθριος καιρός θα επικρατεί στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Καθώς οι βοριάδες θα ενισχύονται, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 18 με 26 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή.

Την Κυριακή, η γενική κατάσταση θα είναι αίθρια με αυξημένες νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σταθερή.

Εν κατακλείδι, η Δευτέρα θα φέρει αυξημένες νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές στην Εύβοια και τις Σποράδες, ωστόσο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες θα διαφοροποιηθούν, με μια μικρή άνοδο να παρατηρείται.

Πηγή: newsbeast.gr