Αίθριος καιρός και τοπικές νεφώσεις στην Ελλάδα για τις 24 Οκτωβρίου


Σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2024, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ και νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει διαφοροποιήσεις ανά περιοχή. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνεται από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου, και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κινείται από -1 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, οι θερμοκρασίες θα είναι από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου, και στην Ήπειρο από 4 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, και στην Κρήτη από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους, οι οποίοι θα φτάσουν έως 4-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά του νομού ίσως πνεύσουν τοπικά και 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία εδώ αναμένεται να κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι επίσης ευνοϊκές, με ανέμους από διάφορες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ και θερμοκρασία μεταξύ 14 και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές κυρίως κατευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Πηγή: newsbeast.gr