Αίθριος καιρός και καλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα σήμερα και τις επόμενες ημέρες


Σήμερα, Πέμπτη 24/10, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται γενικά αίθριες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Μοναδικές εξαιρέσεις θα είναι η νότια Εύβοια, οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη, όπου θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με αρκετές περιοχές να είναι εκτεθειμένες σε ισχυρούς βοριάδες.

Ο καιρός πρόκειται να παραμείνει καλός και για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Σήμερα, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και στη Θράκη από το απόγευμα. Πρωινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, η ορατότητα είναι πιθανό να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή.

Στην Κεντρική Μακεδονία και την Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι αναμένονται ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασίες από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με θερμοκρασίες από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις στην Εύβοια, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για αύριο, Παρασκευή 25/10, θα παραμείνει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες θα είναι παρόμοιοι με σήμερα. Το Σάββατο 26/10 αναμένονται επίσης σχεδόν αίθριες συνθήκες με τοπικές νεφώσεις, ενώ οι καιρικές προβλέψεις για την Κυριακή 27/10 και τη Δευτέρα 28/10 δείχνουν συνέχιση της καλής και σταθερής καιρικής κατάστασης, με λίγες αραιές νεφώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr