Αύξηση της Ανήλικης Παραβατικότητας και Εμπλοκή Γονέων στη Δικαιοσύνη


Τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας συνεχώς αυξάνονται, με αρκετά από αυτά να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Εβίτα Βαρελά, «τα στατιστικά δείχνουν ότι οι συλλήψεις γονέων έχουν αυξηθεί κατά 70% το τελευταίο τετράμηνο».

«Είναι σημαντικό οι γονείς, οι οποίοι θεωρούνται άμεσα υπεύθυνοι για τις πράξεις των παιδιών τους, να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη και να εκτίουν ποινές», επισημαίνει η Βαρελά. Ωστόσο, το αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη και πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία παραμένει αναπάντητο ερώτημα.

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρεται στην έκταση του φαινομένου: «Η παιδική εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει και θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες. Τα περιστατικά αυτά πάντα υπήρχαν, αλλά τώρα έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση και μείωση της ηλικίας των παραβατών».

«Οι εισαγγελείς άρχισαν να αντιλαμβάνονται την κατάσταση, καθώς η βία μεταξύ των νέων παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Ήδη βλέπουμε γονείς να πληρώνουν τη μερίδα τους για τις πράξεις των παιδιών τους, και είναι πιθανό να δούμε και γονείς στη φυλακή», επισημαίνει ο Μπαλάσκας.

Πηγή: newsbeast.gr