Αύξηση θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις σε Ιόνιο και ηπειρωτικά


Σήμερα, Τετάρτη 25/9, ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα χαρακτηρίζεται από τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως και 5 μποφόρ. Στη διάρκεια της ημέρας, οι νεφώσεις θα αυξηθούν, και το μεσημέρι και απόγευμα θα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες, τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι θερμοκρασίες θα διακυμανθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 31, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 28, στην υπόλοιπη Στερεά από 15 έως 30, στην Πελοπόννησο από 13 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 28, και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τους ανέμους, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ελαφρώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι αρχικά από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, επίσης 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις και κατά τόπους θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα είναι από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, με πιθανές τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και ανέμους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr