Αυξημένη ανησυχία για την κυκλοφορία του κορονοϊού και των ιώσεων σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη


Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την αύξηση των ιώσεων και τη νέα έξαρση του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο Mega, το πρωί της Παρασκευής 4/10. «Έχει αρκετές ιώσεις και Covid έχει, τα πάντα έχει» υπογράμμισε, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Αναφορικά με τα αντιγριπικά εμβόλια, ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμα από τις 20 Οκτωβρίου για τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, με προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα. «Εδώ θέλουμε δύο εβδομάδες για την ανάπτυξη αντισωμάτων» σημείωσε. Οι μεγαλύτερες ηλικίες θα εμβολιαστούν πρώτες, ακολουθούμενες από τις νεότερες.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ γιατί πέρυσι είχαμε εξάρσεις στα τέλη Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με πολλές εισαγωγές στα παιδιατρικά νοσοκομεία» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι φέτος οι έξαρσεις να μην ξεκινήσουν τόσο νωρίς. Όσον αφορά τα μικρότερα παιδιά, οι γονείς θα συμβουλευτούν τους παιδιάτρους για τις κατάλληλες οδηγίες.

«Για τον Covid, τα αντιικά φάρμακα έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα για άτομα 64 ετών και άνω, αλλά η χρήση τους πρέπει να γίνεται με προσοχή και σε συνεργασία με τον γιατρό» πρόσθεσε. Σημείωσε ότι οι οργανισμοί των ατόμων που έχουν περάσει τρία χρόνια πανδημίας έχουν εξασθενήσει και δεν διαθέτουν τα αντισώματα που παλιότερα είχαν. Κλείνοντας, υπογράμμισε τη σημασία της προσοχής και της χρήσης απολυμαντικού.

Πηγή: newsbeast.gr