«Αυξημένες ροές μεταναστών στην Κρήτη με 272 αφίξεις σε τρεις ημέρες»


Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι αφίξεις μεταναστών νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost.gr, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε ένα σκάφος νότια της Γαύδου, στο οποίο επέβαιναν 55 άτομα, τα οποία περισυλλέχθηκαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας. Οι επιβάτες του σκάφους αναμένεται να φτάσουν στα Χανιά το μεσημέρι και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αγυιά.

Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, 272 μετανάστες έχουν φτάσει συνολικά στην Κρήτη. Το Cretapost.gr παρέχει αναλυτικές λεπτομέρειες για τα καραβάνια των μεταναστών που έχουν φτάσει στο νησί από την 4η Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τα καραβάνια, το πρώτο ενημερώθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν η Λιμενική Αρχή των Χανίων ειδοποιήθηκε για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών στην παραλία «ΠΟΤΑΜΟΣ» ν. Γαύδου. Στο σημείο βρέθηκαν 70 μετανάστες με ένα φουσκωτό σκάφος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με επιβατικό πλοίο στο λιμάνι των Σφακίων.

Το βράδυ της Παρασκευής, 42 άνδρες μετανάστες περισυλλέγησαν από το φορτηγό πλοίο «BARBO G» σημαίας Πορτογαλίας. Οι μετανάστες, 28 από το Σουδάν, 5 από το Μπαγκλαντές και 9 από το Πακιστάν, μεταφέρθηκαν στη Γαύδο.

Το πρωί του Σαββάτου, οι Αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ενός σκάφους με 35 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Γαύδου. Οι μετανάστες περισυλλέγησαν από το φορτηγό πλοίο “MSC GIANNA III” και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου.

Την ίδια ημέρα, 44 μετανάστες εντοπίστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Λούτρας στο νότιο Ηράκλειο. Όλοι τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, προέρχονται από Πακιστάν και Σουδάν. Οι διακινητές τους συνελήφθησαν.

Χθες το πρωί, η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για 26 μετανάστες, όλοι άνδρες, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην περιοχή «ΛΑΚΟΥΔΙ» ν. Γαύδου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή του 2024, πάνω από 3.500 μετανάστες έχουν φτάσει στην Κρήτη, ενώ το σύνολο του 2023 ήταν μόλις 780. Αυτό υποδεικνύει μια αύξηση που ξεπερνάει το 400%, με πολλές περιστατικά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Το Λιμενικό εκτιμά ότι οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να προσελκύουν περισσότερους μετανάστες.

Πηγή: newsbeast.gr